Marabans al Dijous Gros

Desitjam un feliç dia de mercat a tots els nostres clients i amics inquers que celebren el #dijousgros, la fira de primavera recuperada a Inca.

Per celebrar les tradicions compartim la foto de Monkafe, tenda especialitzada en cafè, té i tots els acompanyaments on podreu trobar les nostres varietats de cafè i té per prendre a casa o a l’oficina. I per començar el dia, podeu berenar amb un variat i un bon cafè al Bar Miquel de la plaça dels porcs, a l’Anthony’s amb l’entrada per la Gran Via o al al Bellver Nou de la plaça Espanya davant l’Ajuntament. I per dinar, aquesta setmana als cellers i restaurants d’Inca proposen un menú elaborats amb faves, producte de temporada i convidada d’honor d’aquesta fira recuperada.

El Dijous Gros antigament es coneixia com Es Dijous Bo de maig però al segle XIX va perdre força i va acabar essent un mercat setmanal més. És conegut per tots que el dia de mercat a Inca és el dijous i es celebra des de l’Edat Mitjana. I de tots els dijous, el calendari en destaca dos: el Dijous Bo per novembre i el Dijous Gros per maig que reben més afluència de venedors i visitants. Així que des de fa uns anys es va voler recuperar aquesta fira que es celebra el dijous que segueix el primer diumenge de maig i després de la Fira de Sineu, agafant un producte de temporada com les faves, coincidint amb la seva collita. Enguany tornarem a gaudir de fira i d’una assortida mostra gastronòmica amb aquest protagonista.

Pots veure tots els menús elaborats per els restaurants d’Inca i el calendari d’activitats per tota la família. I per dinar vos recomanam:

Restaurante Celler Can Ripoll: Bessons de faves cuinades

SURO Bistro: Wok de faves amb arròs i vadella madurada.

I per acabar amb un bon cafè Marabans. Bona fira!

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: